
Ingredienser
220 g skållade mandlar
180 g kärnfria dadlar (eller russin)
300 g grekisk yoghurt
2 msk råsocker, eller annat brunt socker (kan uteslutas)
2 stora mogna bananer, skivade
dekorera med hyvlad mörk choklad
Gör så här:
- Kör mandeln i en matberedare till den är fint mald. Tillsätt dadlarna och kör tills du har en klibbig, smulig massa.
- tryck ut degen i en form ca 20 cm i diameter, med avtagbar kant, alternativt klä en pajform med plastfolie. Stoppa i frysen i 30 minuter.
- Häll upp yoghurten i en bred, grund behållare och strö sockret över ytan. Täck över och ställ in i kylen.
- Ta ut pajformen ur frysen och ta bort den löstagbara kanten (alt. ställ pajskalet på ett serveringsfat och ta bort plastfolien). Fyll botten med skivad banan eller varva de olika frukterna.
- Skeda försiktigt yoghurten över frukten och gör mönster i sockret som nu är delvis upplöst. Hyvla med mörk choklad över. Servera genast eftersom pajskalet blir mjukt om det står för länge i rumstemperatur.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar