Om man nu vill följa dieten, så rekommenderar jag att göra olika varianter på soppan - slätmixad, klar, en del mixad med en del grönsaker i bitar... Även att smaksätta soppan från dag till dag är ett tips eftersom man kan bli lite less på en och samma soppa vid varje måltid i en hel vecka. Gör altså grunden väldigt slät i smaken.
Detta recept ger ca 20 portioner.
Ingredienser:
6 stora, gula lökar
½ vitkålshuvud
1 bit rotselleri
2 burkar krossade tomater
2 gröna paprikor
2 påsar pulverlöksoppa
3 buljongtärningar
3 - 4 vitlöksklyftor (kan uteslutas)
salt, peppar, örtkryddor och soja
Gör så här:
- Skär allt i bitar och och lägg i en kastrull, ca tio liter.
- Täck med vatten och koka tills grönsakerna har mjuknat.
- Krydda med soja, vitlökssalt eller örtsalt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar